неделя, 8 юни 2014 г.

ТОНИ ПАРСЪНС


ТОНИ ПАРСЪНС - АНГЛИЙСКИ ПИСАТЕЛТони Парсънс (на английски: Tony Parsons) е английски журналист и писател на бестселъри в жанра съвременен роман. Нарича своя стил „менлит”, като противоположност на „чиклит”.

Тони Парсънс е роден на 6 ноември 1953 г. в Ромфорд, Лондон, Есекс, Англия, в чиновническото семейство на Виктор Уилям Робърт и Ема Парсънс. От 5 годишен израства в Билирики, Есекс. На 16 г. напуска гимназията и започва да работи на поредица от нископлатени места. След това получава работа като компютърен оператор в застрахователна компания, което му позволява в свободното си време да развива литературни умения като публикува в неофициално издание наречено „Скандален лист”. През 1972 г. започва работа в дестилерията за джин „Гордън” в Айлингтън, развивайки остра алергия от джина.

Тони Парсънс още на 17 години е написал първия си роман. През 1976 г. издава романа „The Kids”. Хонорарът от него му позволява да напусне дестилерията и да следва писателската си кариера. През периода от лятото на 1976 г. до 1979 г. започва да работи за NME (New Musical Express) като музикален журналист.

През 1979 г. се жени за колежката си, писателката Джули Бърчил. Имат син Робърт. Развеждат се през 1985 г., а той се грижи за 4-годишния си син. В следващите години работи за „Arena” през 1986-1996 г., „Daily Telegraph ” през…


продължете да четете от тук: УИКИПЕДИЯ


Няма коментари: