четвъртък, 10 януари 2013 г.

Даниъл Крейг е най-скъпоплатеният Джеймс Бонд

Даниъл Крейг ще получи хонорар в размер на 50 млн. долара, за да се снима в два филма за Джеймс Бонд, съобщиха британските издания. С това 44-годишният актьор ще стане най-скъпоплатеният актьор, влизал в образа на прочутия шпионин в цялата история на поредицата.
 Общата  сума, която Крейг е получил за трите си досегашни превъплащения в Бонд, се равнява на 27 млн. долара – 3 млн. за в „Казино роял” през 2006 г., 7 млн. за „Спектър в утехата” през 2008 г. и 17 млн. за въртящия се в момента по кината „007 координати: Скайфоол”.

  Даниъл е оценяван от филмовите критици по света като най-добрия Джеймс Бонд след Шон Конъри, който през 60-те години на миналия век се снима в първите 6 филма за шпионина. Те му донасят около 347 хиляди долара, което днес се равнява на близо 5 милиона.

  Според запознати драстичното увеличение на хонорара на Крейг се дължи на огромния касов успех на „007 координати Скайфол”. От премиерата в края на декември филмът е донесъл над 600 млн. долара, като се очаква до свалянето му от киноафишите по света сумата да надхвърли 800 млн.

  За момента не се съобщават почти никакви подробности около следващите две части на поредицата. Знае се само, че ще се появяват през 2014 и 2016 г. и че сценарият им ще е дело на Джон Лоугън („Гладиатор”, „Авиаторът”, „Изобретението на Хюз”).


Няма коментари: