сряда, 29 октомври 2014 г.

Деница Дилова спечели наградата за нов български роман на „Сиела“

29.10.2014
Писателката, родена в Червен бряг, е победител в първия анонимен конкурс за Нов български роман на издателството. Тя печели 3000 лв., а романът й ще бъде издаден от „Сиела“ като под работното засега заглавие „Непорочна практика“. Отличен е и романът на Васил Панайотов „Отчужден“, който също ще бъде издаден от „Сиела“.
Наградените автори в компанията на главния редактор на "Сиела" Захари Карабашлиев /в средата/
Над 400 ръкописа участваха в първия национален анонимен конкурс на „Сиела“ за нов български роман. До финала достигнаха 10 романа. Конкурсът бе обявен в началото на годината. Кандидатите трябваше да изпратят непубликувани до сега текстове.

Деница Дилова определя жанра на романа си като социална сатира. Идеите за книгата „Непорочна практика“ идвали по време на сутрешния й крос. „Аз много чета и не смятам това за предимство“, казва Дилова. Тя е журналистка в Разград, от края на 2006 г. е редактор на "Лудогорски вестник". Има издаден сборник с разкази под заглавието „Тънкости на приготвянето“.
С два свои разказа през 2006 г. печели гласовете на публиката и поощрителната награда от конкурса "Очи за себе си" (ХуЛите), през 2008 г. печели първи места в литературните конкурси на Public Republic и „Литературата Днес“. През 2010 г. става носител на Първа награда от Осмия конкурс за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine.
Източник: "Сиела"





Няма коментари: