петък, 25 юни 2010 г.

Затвориха книгата "2060" в капсула

Книгата съдържа всички мнения и коментари за развитието на света до 2060 г. публикувани от граждани на блога 2060.bg, който бе затворен през април.







Капсула на времето, която ще съхранява книгата "2060" беше затворена днес в Народната библиотека "Св. Св. Кирил Методий".

Книгата съдържа всички мнения и коментари за развитието на света до 2060 г. публикувани от граждани на блога 2060.bg, който бе затворен през април тази година.

Темите в блога, пренесени в книгата, са (по азбучен ред) Балкани, Бог, Война, Герои, Градска среда, Демография, Джаджи, Енергия и Екология, Интернет, Комуникации, Космос, Медии, Медицина, Музика и Кино, Образование, Пари, Политика, Работа, Секс, Семейство, Спорт, Транспорт, Хазарт, Храна, Човек и... Всичко останало.

640-те страници на книгата са рециклирана офсетова хартия, а корицата е кожена с метален обков.

Електронният таймер на капсулата е с матрица за обратно броене, която започна да отчита от 26 298 720 - равностойността на 50 години в минути. Самата капсула тежи 500 кг, изработена е от термо-обработен гранит.

На събитието са присъствали повечето от редакторите на проекта - Виргиния Захариева, Георги Лозанов, Бойко Василев, Петър Кънев и Любо Ноков.

Бойко Василев подчерта, че "книгата не е фантастика, а археология за онези, които ще отворят капсулата, за да прочетат това, което ние сме си представяли за тяхното време".
  Информация:  VESTI.bg
 

Няма коментари: